Scholing

Stichting Emovere krijgt regelmatig vragen naar mogelijkheden tot verdieping van kennis, expertise en vaardigheden van (zorg)professionals met betrekking tot het gedachtegoed. Zij wil hier graag een bijdrage aan leveren, zodat meer (zorg)professionals deze emotioneel-oorzakelijke benadering volledig en effectief kunnen toepassen in hun begeleiding van mensen met klachten. Stichting Emovere zet zich daarom in voor verspreiding van kennis en het ontwikkelen van scholing, waarin bijvoorbeeld nieuwe wetenschappelijke kennis en inzichten worden gedeeld, casuïstiek wordt besproken en benodigde vaardigheden getraind.

Kennis

  • Op deze site is via kennisbronnen veel informatie beschikbaar om te lezen, beluisteren en bekijken, zoals video’s, documentaires, podcasts, boeken en (wetenschappelijke) artikelen.
  • Op de pagina behandeladvies kun je praktische informatie vinden over de oorzakelijke behandeling van SOLK/chronische pijn. Het behandeladvies kun je ook downloaden.

Verdiepende scholingsmodules

Stichting Emovere is in het najaar van 2022 gestart met het aanbieden van enkele verdiepende scholingsmodules. Onderstaand vind je hiervan voorbeelden. Voor de modules met toekomstige data kun je je inschrijven via de link in de tekst. Vragen kunnen je mailen aan scholing@stichtingemovere.nl.

sept. 2024 / Scholingsmodule

‘Fysieke en emotionele veiligheid creëren bij aanhoudende pijn’

Deze scholingsmodule wordt gegeven door Louis Zantema. Louis is GZ-Psycholoog en heeft een eigen praktijk in Leeuwarden, Fennema & Zantema. Hij is auteur van het boek ‘Bevrijd van Pijn’, spreekt op congressen, cursussen en bij scholingsinstellingen over pijn & psychologie.

De nadruk van de twee scholingsmiddagen ligt op het zelf ervaren van diverse interventies per behandelfase en deze zelf leren toepassen. Naast een korte theoretische basis en kennismaking met het 4-fasen behandelmodel van pijn wordt geoefend met krachtige interventies die gebruik maken van het voorstellingsvermogen en suggestie om deze veiligheid te creëren.

De scholingsmodule zal plaatsvinden op donderdagmiddag 26 september en 24 oktober 2024 van 13.00 tot 17.00 uur.

Klik hier voor meer informatie en klik hier voor aanmelding.

Lees meer
Louis Zantema

mei 2024 / Masterclass by Dr. Howard Schubiner

Reconsidering chronic pain and associated conditions:
The role of the brain in causation and curing

Met veel enthousiasme mogen we Dr. Howard Schubiner voor de tweede keer ontvangen in Nederland voor het geven van een masterclass. De kennis die hij deze twee dagen zal delen zal in grote mate hetzelfde zijn als in april 2023. Zijn persoonlijke manier van spreken, diepgaande expertise aangevuld met eigen praktijk ervaringen, zullen zorgen voor wederom een interessante en verrassende masterclass.

Dr. Schubiner is specialist in interne geneeskunde en klinisch professor aan het Michigan State University College of Human Medicine. Hij is tevens één van de oprichters van de PPDA (Psychophysiologic Disorders Association), de Amerikaanse vereniging voor psychofysiologische klachten, opgericht door zeven vooraanstaande artsen en psychiaters in de US. Auteur van Unlearn Your Pain, Unlearn Your Anxiety and Depression, co-auteur van Hidden From View en betrokken bij diverse wetenschappelijke publicaties. Dr. Schubiner is een veelgevraagd spreker op congressen en trainingen, in podcasts, korte video’s en webinars.

De masterclass wordt in het Engels gegeven en zal plaatsvinden op woensdag 15 en donderdag 16 mei 2024 van 09.00 tot 17.00 uur.

Lees meer

Scholingsmodule

‘Biodanza – beweging, muziek, contact en affectie’

De therapeutische kracht van tederheid: een weg naar authenticiteit in verbondenheid.

Saskia de Bruin is mede oprichter van stichting Emovere. Ze is onder andere didactische biodanza docent en mindfulness trainer. Ze schreef twee boeken over chronische klachten en de emotionele bron daarvan:  Weg van de pijn en SOLK; beide bij uitgeverij AnkhHermes.

We hadden haar al langer geleden gevraagd om scholing te geven, en nu is het dus een feit!  Wederom een andere weg naar Rome om te kunnen herstellen van lichamelijke pijnklachten.

De data worden later bekend gemaakt.

Lees meer
Saskia de Bruin

mrt. 2024 / Scholingsmodule

‘Het ontsluiten van jouw innerlijke wijsheid: weer in contact met je hoofd, hart en buikintelligentie’

Deze scholingsmodule wordt gegeven door Miranda Laurant op 13 maart en 12 juni 2024 (twee middagen).
Als transformatief energetisch coach begeleidt zij vanuit haar Coachpraktijk ‘Miranda Laurant, praktijk voor coaching & advies’ mensen die meer in hun kracht willen staan, meer zingeving willen ervaren en/of vastlopen in het leven. Tijdens een 2-daagse scholing – of beter gezegd een ervaringsreis – neemt Miranda je mee naar jouw innerlijke wijsheid. De wijsheid van je drie breinen: hoofd, hart en buikintelligentie.

Lees meer
Miranda Laurant

jan. 2024 / Scholingsmodule

‘Hoe werkt pijn in het brein en hoe ontdek je de stressor’

Deze scholingsmodule wordt gegeven door Marten Klaver en Lotte Dikken.
Tijdens de scholing maak je kennis met de stressortherapie. Je leert wat ‘de stressor’ is (de emotie die de fysieke klachten veroorzaakt), hoe je die kan identificeren en je leert wat er in grote lijnen in het brein gebeurt, waardoor je begrijpt waarom je soms wel en soms niet de gewenste resultaten behaalt. Dat allemaal op basis van de Limbische Verklaring van Marten Klaver.

Lees meer
Lotte Dikken en Marten Klaver

nov. 2023 / Scholingsmodule

‘Musical impact – werken met muziek als medicijn’

Op 30 november en 30 januari mogen we weer genieten van scholing gegeven door Hilde Bolt. Na twee fijne middagen afgelopen jaar over lichaamsgerichte leren gaat ze samen met Ronald Becker haar werk voortzetten in combinatie met muziek.

Lees meer
Hilde Bolt en Ronald Becker

mrt. 2023 / Scholingsmodule

‘Online werken met klanten en emotionele blokkades’

Esther Drost geeft in maart 2023 de module: ‘online werken met klanten en emotionele blokkades’. Haar online scholing heeft twee verschillende doelen. Enerzijds ga je leren wat er nodig is om online te werken en wat de voordelen hiervan zijn. Anderzijds leer je over de meest voorkomende emotionele blokkades. Data: 3 woensdagavonden in maart 2023.

Lees meer

jan. 2023 / Scholingsmodule

‘Ervaringsgerichte reis naar zelfzorg, zelfhelend vermogen en transformatie’ speciaal voor zorgprofessionals.

Marieke Gielen verzorgt de scholing ‘ervaringsgerichte reis naar zelfzorg, zelfhelend vermogen en transformatie’ speciaal voor zorgprofessionals. Marieke is opgeleid tot Maag Darm Leverarts en gespecialiseerd in de behandeling van chronische aanhoudende klachten door middel van ‘integrative medicine’ en trauma-heling. Startdatum: januari 2023, twee middagen.

Lees meer

nov. 2022 / Scholingsmodule

‘Je lichaam leren gebruiken voor werkelijke verandering.’

Hilde Bolt leert je de taal van het lichaam verstaan met haar scholing ‘Je lichaam leren gebruiken voor werkelijke verandering.’
Je leert de functie begrijpen van pijn en emoties en leert deze te verwerken met je lichaam als leraar. Startdatum: november 2022, twee middagen.

Lees meer
Hilde Bolt

okt. 2022 / Scholingsmodule

 ‘kracht van het niet weten’

Michael Hulst maakt als Zijns-coach veel gebruik van ‘Focussen’, ‘The Work’ van Byron Katie en het intuïtief begeleiden van cliënten naar onbekende lagen van zichzelf. Daarbij komt de ‘kracht van het niet weten’ naar voren. Je gaat ervaren hoe op gevoelsniveau een verschuiving van perceptie plaats kan vinden waardoor een onbegrepen klacht ruimer bekeken kan worden en herstel mogelijk is. Het lichaam is daarbij de ingang. Startdatum: oktober 2022, twee middagen.

Lees meer
SOLK ervaringsverhaal Michael
Back To Top