Ervaringsvideo’s

Op deze pagina worden waargebeurde verhalen verteld van mensen die succesvol zijn hersteld van onbegrepen chronische pijn en andere klachten. Dit door middel van een benadering waarin lichaam en geest als één geheel worden gezien, en het bewustworden, voelen en uiten van (onbewuste) onderdrukte emoties centraal staat.

Heb je vragen over (leven met) onbegrepen klachten, SOLK of chronische pijn en wil je meer weten over deze benadering?

Meld je dan aan voor het Vragenuurtje van Stichting Emovere. Kijk hier voor meer informatie, data en aanmelding.

In deze video (4 min) vertelt Saskia de Bruin over de chronische pijn die zij zelf ervoer en hoe haar dat op het pad van SOLK bracht: somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Vastzittende emoties kunnen leiden tot lichamelijke klachten. Emoties vragen je om in beweging te komen en daar zijn verschillende manieren voor die ze in deze video vertelt.

Voor de website Zie Mij Nu is er een prachtige mini docu (10 min) gemaakt over Jantina en de weg die zij heeft afgelegd naar herstel van haar fysieke klachten. Verdrongen emoties bleken uiteindelijk de werkelijke oorzaak van al haar pijn. Bekijk de mini docu via deze link.

Charli, een 24-jarige student biochemie uit Londen, deelt in deze film (12 min) haar ontroerende verhaal over herstel van meer dan twee jaar chronische pijn. Ze vertelt over haar zoektocht naar behandeling, en over hoe haar ontdekking van het werk van dr. John Sarno uiteindelijk leidde tot begrip van het essentiële verband tussen onderdrukte emoties en fysieke symptomen. Living Proof – Stories of Hope is geproduceerd door Living Proof in de UK.

Marjon had na een auto-botsing acht jaar lang klachten. Ze probeerde van alles, maar niets hielp afdoende. Toen ze zich bewust werd van onbewuste emoties die ze nog niet verwerkt had en hiermee aan de slag ging, knapte ze binnen drie maanden op. In februari 2020 is ze samen met enkele anderen Stichting Emovere gestart. Ze wordt geïnterviewd door Michelle Kraaij, die in oktober 2020 onder de naam Painkillersbymies begon te bloggen over haar eigen weg naar herstel. Video 6 min.

Fiona deelt haar verhaal over het herstellen van 14 jaar leven met ME/chronisch vermoeidheidssyndroom, nadat ze de mindbody-benadering had ontdekt om haar symptomen te behandelen. Fiona leidt nu een ongelooflijk actief leven en haalt alle jaren in die ze heeft gemist. Living Proof – Stories of Hope is geproduceerd door Living Proof in de UK.

Nederlands, 17 min. Tijdens een SOLK congres vertelt ervaringsdeskundige Petulia van Tiggelen aan het publiek haar verhaal over het herstel van haar astma, waar ze vanaf haar 4 tot 45ste last van had.

Chronische pijn komt bij zowel mannen als vrouwen veel voor en ook bij relatief jongere mensen, die in hun twintiger jaren zitten. Zoals bijvoorbeeld Dion. Hij deelt zijn verhaal, kennis en inzichten graag met je.

Mary Lou heeft veel ervaring met het hebben van pijn. Ze is blijven zoeken en heeft haar oplossing gevonden. Ze deelt haar verhaal en werkt regelmatig mee aan het tweewekelijkse Vragenuurtje van Stichting Emovere.

Inge heeft veel ervaring met mensen die chronische pijn hebben. Vooral chronische vermoeidheid, chronische hyperventilatie, benauwdheid en astma.

In dit video fragment (1 minuut) vertelt Marjon Oomens over hoe zij in 3 maanden tijd herstelde, na 8 jaar lang chronische pijn en andere aanhoudende lichamelijke klachten die niet eerder door artsen, therapeuten, pijnpoli, multidisciplinaire revalidatie of psychologen verklaard kon worden, ondanks al hun goede intenties.

In deze video (5 min) vertelt Amira over haar ervaringen met Bokstherapie bij Stress en Trauma. Ze vergelijkt daarin Bokstherapie met (online) EMDR en legt uit waarom boksen zo goed werkt.

Michelle Kraaij leed al 14 jaar aan chronische pijn, toen ze najaar 2020 Stichting Emovere leerde kennen.
Ze ging aan de slag met haar verdrongen emoties, en was een jaar later pijnvrij en liep de halve marathon van Amersfoort! Video teaser 27 seconden.

Back To Top