Ervaringen internationaal

In Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië wordt de oorzakelijke invloed van onbewuste verdrongen emoties op aanhoudende lichamelijke (pijn)klachten al veel meer erkend. Naast wetenschappelijke onderzoeken, worden hier ook steeds meer (na)scholingen en (online) trainingen aangeboden om het aantal behandelaren te vergroten en reguliere artsen en therapeuten bij te scholen, zijn er apps en online programma’s ontwikkeld om patiënten te steunen, en iseen groot aantal boeken, websites, video’s en documentaires verschenen over deze benadering.

Voor succesvolle cliëntverhalen over herstel, zie bijvoorbeeld in US en UK:

Sirpa: Stress Illness Recovery Practitioners’ Association

Thankyoudrsarno. De Amerikaanse arts Dr. Sarno was één van de pioniers op het gebied van Mind Body medicine. Deze revalidatie arts (1923-2017) heeft de levens van duizenden mensen blijvend veranderd. Een aantal korte getuigenissen en bedankjes aan hem is verzameld op deze website.

Ook interessant om eens doorheen te lezen: op Amazon.com staan veel reviews onder de boeken van Dr. Sarno, vaak van mensen die herstelden.
Bij “Healing Back Pain” staan bijvoorbeeld meer dan 4000 reviews en bij “The Mind Body  prescription” zo’n 2000 reviews.

Unlearnyourpain (Personal stories) is de website van de Amerikaanse arts en vooraanstaand Mind Body medicine specialist Dr. Howard Schubiner.

Curable gemaakt door herstelde ervaringsdeskundigen in de Verenigde Staten. Curable is ook te downloaden via de app store en 10 herstelverhalen zijn gratis te beluisteren.

TMS wiki gestart door Dr. Alan Gordon geeft talrijke herstelverhalen weer met de mogelijkheid te selecteren op klachten.

Recovery Norway is een organisatie die bestaat uit mensen die zijn hersteld van ME/CVS of andere ziekten die vaak als “medisch onverklaarbaar” worden bestempeld. Hun doel is om hoop en begrip te bieden door hun ervaringen en inzichten: “wij zijn het levende bewijs dat het mogelijk is om beter te worden!”

Living Proof opgericht door ervaringsdeskundigen, hersteld van CVS en chronische rugpijn in de UK.

Tenslotte zijn er talrijke succesvolle herstelverhalen te vinden op de vele individuele websites van therapeuten, coaches en behandelaren die mensen met aanhoudende lichamelijke klachten succesvol begeleiden naar herstel volgens de visie en het gedachtegoed dat Stichting Emovere uitdraagt.

Naast deze – en vele andere – websites, zijn er ook Podcasts beschikbaar. Een aantal hiervan vind je op deze pagina.

Back To Top