Podcasts om mee te starten

Ben je nog weinig bekend met deze benadering van medisch onverklaarde klachten? Onderstaande podcasts zijn aanraders om mee te starten. Klik op het plaatje voor meer informatie.

In deze aflevering van de Tell me About your Pain podcast praat psychotherapeut Alan Gordon (oprichter van het Pain Psychology Center in Los Angeles) met Howard Schubiner, arts en pionier in de mind-body geneeskunde. Dr Schubiner heeft een uniek protocol ontwikkeld dat hij gebruikt om te onderzoeken of lichamelijke klachten een medische of een psychologische oorzaak hebben. In deze podcast legt hij uit hoe je deze technieken kunt gebruiken om achter de oorzaak van je eigen pijn te komen.

7 vragen, 7 antwoorden, 7 tips. In deze korte heldere podcast (15 min) vertelt Matthijs van 11 jaar hoe zijn pijnklachten veroorzaakt bleken te worden door akelige gebeurtenissen. En ook over hoe hij werd begeleid om zijn emoties hierover te verwerken, zodat hij nu geen pijn meer heeft. Stichting Emovere heeft met veel plezier meegewerkt aan dit prachtige initiatief van Gerdine Kamp (kinderarts) en Lotte Heijerman (arts-assistent) van Tergooi ziekenhuis

Marjon Oomens is directeur van Stichting Emovere en vertelt in deze OERsterk podcast (65 min) helder en krachtig haar eigen ervaringsverhaal en waarom zij samen met andere ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals deze non-profit stichting heeft opgericht. Het gesprek gaat oa over het verband tussen onbewuste verdrongen emoties en aanhoudende lichamelijke klachten / chronische pijn, bewustwording en de juiste kennis als helend medicijn, het verschil tussen denken en doorvoelen, herprogrammering van je hersenen, de oorzaak van de oorzaak aanpakken, substitutieklachten, hoe onze reguliere gezondheidszorg onvoldoende antwoord heeft, de visieverschuiving en bredere blik op gezondheid en klachten die nodig is in gezondheidszorg en maatschappij, en de noodzaak voor meer lichamelijk en emotioneel bewustzijn bij zorgprofessionals.

Podcast series

Deze podcast behoort tot de Curable app. De podcast bestaat uit interviews met experts op het vlak van chronische pijn, zoals artsen, psychotherapeuten en wetenschappers. Ook komen herstelverhalen aan bod van mensen die zijn hersteld. Curable is te downloaden in de app store. Talrijke expert interviews en 10 recovery stories zijn gratis te beluisteren.

Nicole Sachs is psychotherapeut, schrijfster, spreekster, podcaster en expert in de behandeling van chronische pijn. Zij is tevens ervaringsdeskundige. Op haar 19e kreeg zij de diagnose spondylothesis en werd haar verteld dat zij de rest van haar leven rugpijn zou hebben. Zij herstelde door het werk van Dr John Sarno en wijdt zich nu aan het helpen van anderen. Haar podcasts bevatten veel waardevolle kennis en praktische tips.

When it comes to chronic pain, everyone has a unique story to tell. But when it comes to the fears, doubts and struggles around pain, we all have much more in common. Join hosts Alan Gordon, LCSW (Founder of the Pain Psychology Center) and Alon Ziv as they respond to the experiences of real chronic pain sufferers and provide techniques based on the latest neuroscience to help listeners overcome chronic pain. Powered by Curable, an online program that teaches people to use evidence-based techniques to relieve chronic pain. For updates and more information about Tell Me About Your Pain, visit curablehealth.com/tellmeaboutyourpain.

Eddy Lindenstein woont in Seattle en is host van de Mind and Fitness podcast. In 2016 raakte hij geblesseerd tijdens sporten. Wat begon als een acute blessure veranderde in chronische pijn. Hij bezocht 25 medische professionals. Uiteindelijk herstelde hij door een psychologische benadering. Het veranderde zijn leven. Zijn podcasts bestaan o.a. uit vele interviews met experts op het vlak van mind-body geneeskunde.

Dr. Hanscom is een orthopedisch chirurg, gespecialiseerd in de wervelkolom. Hij was werkzaam in Seattle. Ineffectieve rug operaties deden hem besluiten om zijn praktijk te stoppen. Nu richt hij zich op het verspreiden van kennis over de gevaren van de huidige gang van zaken, en over effectieve oplossingen. Hij heeft het gevoel dat artsen veel meer tijd moeten nemen om naar hun patiënten te luisteren en hen te begrijpen. Moeilijke levenssituaties hebben een gigantische impact op de klachten.

Waarom is je lichaam voelen zo belangrijk? Waarom is het zo belangrijk dat je een goede connectie hebt met je lijf? Is dit alleen als topsporter belangrijk? Of juist ook in het dagelijks leven? Als ondernemer of ambitieuze professional? In dit podcast interview spreekt Sanne van Paassen (ex-topsporter en peak performance coach) met haptonoom Cecile Timmermans over waarom het zo belangrijk is dat wij juist in het dagelijks leven ons lichaam goed mogen voelen.

Back To Top