Stap 8 Herstel is mogelijk

Wanneer een medische oorzaak van je pijn afwezig is, wordt je pijn in stand gehouden door verbindingen in je hersenen. Er zijn verbindingen ontstaan tussen verdrongen emoties, angstige gedachten en bepaalde bewegingen of houdingen enerzijds en de sensatie van pijn anderzijds. De hersenen verbreken voortdurend verbindingen, en leggen voortdurend nieuwe verbindingen aan. Dit betekent dat je pijn volledig weg kan gaan, en weg kan blijven. Het onderstaande filmpje van Michelle laat zien dat er hoop is.

De boodschap die wij je willen meegeven is dat verdrongen emoties lichamelijke pijn kunnen veroorzaken en dat door het bewust worden, voelen en uiten van deze emoties de pijn kan oplossen. De ervaring van Michelle liet dit zien. Wil je meer ervaringsverhalen lezen? Op deze website vind je ca. veertig ervaringsverhalen van mensen met (pijn)klachten die via een emotionele benadering zijn hersteld.

Hoe nu verder?

Deze online pijneducatie sluiten we nu af. Via de onderstaande link kom je op een pagina met 8 tips waarmee jij je herstel zou kunnen starten. Ook kun je op deze site talrijke verhalen lezen en video’s bekijken van mensen die aanhoudende klachten hadden en zijn hersteld. Namens Stichting Emovere wensen wij je een voorspoedig herstel toe.

Ga naar tips voor herstel of ga naar ervaringsverhalen van mensen die zijn hersteld.

Back To Top